icon close

Beste klant 

De tweedelijnspraktijk voor gedrag en complementaire diergeneeskunde is gesloten op

-Donderdag  4 juli tot en met maandag 8 juli 2024

-Vrijdag 9 aug tot en met maandag 26 aug 2024

 U kan voor dringende zaken contact nemen met de wachtdienst op  09/386.75.81

De mails kunnen daardoor wat later beantwoord worden .

 

logo Anequi

Chronische ziekten

Home > Diensten > Chronische ziekten

Moeilijk oplosbaar verhaal ook bij dieren

Deze ziektes kenmerken zich door het steeds terugkomen op een bepaald moment, binnen een bepaalde tijdspanne van dezelfde of wisselende symptomen. Het moeilijke is een oorzaak te vinden of te proberen vinden en niet alleen de symptomen te behandelen. Hier doen we vaak aan desensibilisatie en detoxen.

Deze type van ziektes zijn auto-immuum ziektes (deze kunnen in alle organen voorkomen: ogen, huid, nier, maag, schildklier, bloed, hersenen, ...). Het lichaam keert zich tegen de eigen cellen. De oorzaken kunnen van velerlei aard zijn.

Als immuumgemedieerde ziekten kent men onder andere ook de veel voorkomende aandoeningen: atopie (chronisch exceem), asthma, rhinitis, conjunctivitis, ... waar ook vaak de stress-gerelateerde vormen bij voorkomen. Dit zijn de uitdagingen om het bos tussen de bomen te zien.

 • 1

  Auto-immuumziektes

 • 2

  Atopie (chronisch exzeem)

 • 3

  Asthma

 • 4

  Chronische gewrichtsaandoeningen

 • 5

  Chronische maagdarmstoornissen

hond chronische ziektes

Ziek zijn is dynamisch en een evolutie : vaak veroorzaakt door homeotoxines (uit het eigen lichaam). Daar komt de ontgiftiging te pas om het lichaam in staat te maken om zelf terug te reageren dan pas kan men het desensibileren of ongevoelig maken.
Het zijn vaak lange processen met vallen en opstaan. We proberen zo weinig mogelijk zaken te onderdrukken en laten het lichaam zelf zijn keuzes maken. We zoeken een ondersteuning met zo weinig mogelijk nevenwerkingen. Vandaar dat hier gedrag en de complementaire holistische visie zo goed matchen .

Een complementaire behandeling brengt steeds ook een benadering van de voeding naar boven. Er is géén ideale voeding voor alle huisdieren wel een voeding die past bij dit welbepaald dier en zijn problemen.

Meer info i.v.m. voedingsadvies

Nood aan een snelle interventie of contact. Bel ons op of laat ons u opbellen.

09 279 35 44