icon close

Beste klant 

De tweedelijnspraktijk voor gedrag en complementaire diergeneeskunde is gesloten op

-Vrijdag 9 aug tot en met maandag 26 aug 2024

 U kan voor dringende zaken contact nemen met de wachtdienst op  09/386.75.81

De mails kunnen daardoor wat later beantwoord worden .

 

logo Anequi

Nieuwe pup of kitten?

Home > Diensten > Nieuwe pup of kitten

Het begin : aanschaffen van een huisdier

Waar haal je een nieuw kitten, een nieuwe pup? Het is vaak een zoektocht die tijd vraagt ,soms veel tijd. Google is niet de beste raadgever. "Pups of kittens te koop" brengt je dan op de sites van grote kennels en winkels. Je koopt ook geen dieren op Tweedehands sites of pagina’s. Dat zijn nu net de plaatsen waar je geen gezonde en goed gesocialiseerde dieren kan kopen. Raadpleeg daarom steeds de lijst van broodfokkers en malafide handelaars voor je met iemand afspreekt, dat bespaart reeds veel leed.

Waar koop je dan wel je huisdier?

In vertrouwen bij een erkende fokker of een gelegenheidsnestje maar deze zijn vaak moeilijk te vinden en vragen vooral geduld. Ook de dierenartsen kunnen zeker helpen bij jouw zoektocht.

Ben je niet zeker of stel je je vragen bij een kweker of organisatie dan kunnen wij jou als dierenarts steeds begeleiden bij jouw keuze.

Broodfok herkennen

 • 1

  meer dan 3 rassen

 • 2

  altijd pups beschikbaar

 • 3

  binnenstappen/buitenkomen met een pup

 • 4

  advertenties, 2dehandssites, ...

 • 5

  proper/gezonde pups

 • 6

  mama niet aanwezig

 • 7

  mooie winkel/website

 • 8

  Oost-Europese papieren

gedrag adoptie hond

En wat met Adopt don't shop?

De sociale media staan er vol van maar wees oplettend en laat niet enkel je emotie spreken. Het laatste dat we willen is dat ze weer in het asiel belanden nadien. Heel veel asielen zitten overvol en dat in België maar ook daar is het soms even wachten tot alle papieren in orde zijn .Maar adopteren is zeker de moeite waard. Het begint vaak met eens te gaan wandelen met deze dieren of op bezoek te gaan zo leer je mekaar aan te voelen en komen er minder onverwachte zaken naar boven. Bezoek zeker eens de volgende website adopteer een dier

Wees op uw hoede voor het adopteren uit het buitenland. Niet alle organisaties menen het goed dus informeer U goed ,vraag naar referenties. Sommige dieren zijn zwerfdieren, van de straat geplukt en hebben het heel moeilijk om zich aan te passen in een gezin hoe goed ook bedoeld met vaak moeilijke gedragsproblemen en angsten .Zij zijn vertrouwd met dieren en veel te weinig met mensen.

Nood aan een snelle interventie of contact. Bel ons op of laat ons u opbellen.

09 279 35 44