logo Anequi

Complementaire Alternatieve Diergeneeskunde

Home > Diensten > Complementaire Alternatieve Diergeneeskunde

Deze praktijk heeft een specifieke tweedelijns toepassing van de complementaire alternatieve diergeneeskunde.

Wat houdt dit in?

de eerste keuze gaat naar de zachtere behandelingsmethodes zodoende dat er ruimte blijft om stapsgewijs te werken en vooral de focus te leggen op de oorzaak. Dus niet enkel de symptomen worden behandeld maar ook holistisch het hele dier met al zijn facetten.

Voorbeeld: de hond of poes heeft jeuk 3 à 4 x per jaar en het wordt steeds erger. De symptomen zijn: jeuk, ontsteking, pijn en zwelling.
De oorzaak kan zeer uiteenlopend zijn : parasieten ,voeding ,omgevingscontact binnen en buiten ,ligplaatsen ,stress, ... . Daarm gaan we niet enkel de jeuk en de onsteking aan pakken maar bekijken we het ganse plaatje ,de totale hond en poes met al zijn facetten en zijn gedrag waarbij we altijd het algemeen welzijn van het dier voor ogen houden.

Als klassiek geschoolde dierenarts maar met meer dan 30 jaar ervaring in de complementaire diergeneeskunde weet ik maar al te goed waarom men deze keuzes maakt. Mijn zoektocht naar de juiste alternatieve behandeling is ontstaan uit het zich in vraag stellen van té zware en alsmaar terugkerende behandelingen.

Werkwijze?

Voor deze consultaties wordt er ruim tijd genomen en daarom vraag ik ook vooraf een mail met de tijdslijn waarin de problemen van uw huisdier geschetst worden en alle info omtrent uzelf en uw dier.

Toepassingen in deze praktijk

Anequi homeopathie

Homeopathie

Werkt natuurlijk ook bij dieren volgens het similimum -principe. Dit betekent het zoeken naar een geneesmiddel dat het zelf genezend vermogen van de patiënt stimuleert. Het homeopathisch middel hoort dus zo goed mogelijk te passen bij de fysieke en lichamelijke toestand van de patiënt op dat moment.

Ik behaalde in 2003 mijn diploma van homeopaat bij het WVTS maar was reeds jaren aan het werk met homeotoxie. Ondertussen blijf ik mij nog steeds vervolmaken in de homeopathie o.a. via opleidingen bij de firma Boiron.

Anequi microimmunotherapie Labo Life

Micro-immunotherapie

Deze behandeling valt ook onder homeopathie. Het geeft informatie aan het immuunsysteem en gaat het niet forceren of blokkeren. Hierdoor is het volledig compatibel (verzoenbaar ) en synergetisch (samenwerkend ) met andere behandelingen. Het maakt gebruik van het geheugen van lichaamscellen.

Labo Life

Anequi homeotoxie

Homeotoxie

Dit houdt een behandeling in bij acute en chronische ziekte. Kleine homeopathische dosissen reguleren een falende orgaanfunctie en helpen bij het herstel ervan. Ook deze behandeling kan de klassieke benadering aanvullen.

Een titertest laat ons toe een alternatief te bieden voor overvaccinatie of vraagstelling bij vaccineren van verzwakte dieren.

Meer informatie over titeren

Anequi fytotherapie

Fytotherapie

Dit is een geneeswijze waarbij actieve bestanddelen van planten met hun therapeutische eigenschappen worden gebruikt. Men gaat die actieve bestanddelen isoleren en concentreren. Kruiden zijn niet steeds ongevaarlijk en kunnen niet zomaar aan elk dier gegeven worden. Ze bestaan in allerlei toepassingsvormen: van poeders tot pillen tot druppels. Ook dit is zeker een goede aanvulling of vervanging van een klassieke behandeling.

Anequi biopunctuur neuraaltherapie

Biopunctuur en neuraaltherapie

Dit is een geneeswijze waarbij men steriele vloeistofcomplexen inspuit op één of meerdere acupunctuurplaatsen.

Anequi bachbloesems

Bachbloesems

Een 38 tal bloesemremedies die op energetisch niveau werken en het lichaam of de geest kunnen bijsturen. Elke lichamelijke of mentale klacht heeft immers een energetische frequentie die uit evenwicht kan zijn.

Anequi voedersupplementen

Voedersupplementen

Voedersupplementen vinden hun oorsprong vaak in de fytotherapie (de plantengeneeskunde) en de orthomoleculaire geneeskunde. Dit zijn aanvullingen waar het dier een tekort vertoont of de stofwisseling in de fout gaat. Daardoor kunnen we bijsturen en het evenwicht herstellen.

Anequi etherische oliën

Etherische oliën

Etherische of essentiële oliën worden uit alle delen van planten gewonnen en bestaan uit aromatische moleculen waar de geur het best herkenbaar is. Maar het werkt ook veel dieper en spreekt men van aromatherapie door de therapeutische effecten.

Dieren zijn er zeer gevoelig voor. Soms werken we met synergieën dus samengestelde oliën die mekaar versterken en is ook Zoopharmacognosy (zelfmedicatie bij dieren) mogelijk.

Anequi osteopathie

Osteopathie

Osteopathie is een manuele techniek die zowel holistisch als causaal werkt via het perifeer en autonoom zenuwstelsel. Dus niet alleen op het bewegingsstelsel maar ook op het gehele lichaam.

Nood aan een snelle interventie of contact. Bel ons op of laat ons u opbellen.

09 279 35 44